Konference Senioři 2024: Klíč ke zdravému stáří přilákal stovku účastníků

V pátek 4. října 2024 se v Liberecké vědecké knihovně uskutečnila Konference Senioři 2024. Letošní pátý ročník nesl podtitul Klíč ke zdravému stáří a přilákal téměř stovku seniorů, kteří zaplnili přednáškový sál.

Po úvodních slovech náměstka hejtmana Petra Tulpy se ujala slova ředitelka knihovny Dana Petrýdesová. Konferenční cyklus zahájila první přednáškou MUDr. Věra Mikulecká, která se zaměřila na téma zdravého stárnutí. Dalším přednášejícím byl psycholog Tomáš Vašák, který se svým zajímavým příspěvkem o duševní pohodě přinesl přítomným nové pohledy na péči o psychické zdraví ve vyšším věku. Dopolední blok uzavřela Mgr. Lucie Ptáčková, která se podělila o poznatky ze své bohaté praxe.

Po přestávce na oběd čekal na účastníky workshop zaměřený na trénování paměti, který vedla Michaela Valterová. Workshop měl velký úspěch a nabídl praktické tipy, jak udržovat mozek aktivní a v kondici.

Vysoká účast na letošním ročníku ukázala, že senioři mají velký zájem o odborné přednášky a vzdělávání v oblasti zdraví a duševní pohody. Děkujeme všem za účast a těšíme se na shledanou v příštím roce!

Přednášky ke stažení

Umění stárnout: Cesta ke kvalitnímu životu – MUDr. Věra Mikulecká, primářka Oddělení následné péče

Za oponou paměti: Jak funguje poradna pro poruchy paměti – Mgr. Lucie Ptáčková, gerioterapeutka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *